Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g broa de milho cortada em pedaços
- 800 g água
- 300 g couve p/ caldo-verde
- 4 dentes de alho
- 40 g azeite
- 1 pitada de sal
- 200 g feijão-frade cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 833 kJ / 199.1 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 127.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Favas no forno
1 godz.
Migas de couve e cogumelos com batata-doce
55 min
Feijoada à marinheiro
1 godz.
Empadão da consoada
1 godz.
Sopa de entulho com tortellini
30 min
Salada de grão e bacalhau
1 godz.
Salteado de legumes com molho de amendoim
30 min
Pataniscas de legumes e fiambre com arroz de feijão
50 min
Bacalhau à lagareiro com migas de couve e feijão
1h 10min
Esparregado de feijão-verde
45 min
Migas da Lousã
12 Std. 40 Min
Tarte de nozes
55 min