Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bacalhau
- 150 g sobras de pão partido em pedaços
- 100 g leite
- 30 g azeite extra virgem (0,2% acidez)
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 400 g curgete cortada em pedaços
- 400 g bacalhau fresco s/ pele e s/ espinhas cortado em pedaços
- ½ c. chá de sal
Béchamel
- 300 g leite
- 60 g farinha
- 30 g azeite extra virgem (0,2% acidez)
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 450 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de peixe
1h 15min
Soufflé de peixe
1h
Empada de aproveitamentos
45min
Lasanha de peixe
1h 5min
Empadão de borrego
1h 30min
Bacalhau espiritual
50min
Empadão de vitela com 2 purés
1h 35min
Empadão surpresa de bacalhau
1h 5min
Bacalhau espiritual da Sena
1h 35min
Fofo de peixe
1 Std. 10 Min
Bacalhau com “natas”
50min
Bacalhau à comadre
1 Std. 10 Min