Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 10 g de beurre doux
- 150 g de sucre en poudre
- 375 g de yaourt nature (3 yaourts)
- 300 g de semoule de blé dur moyenne
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 20 g d'eau de rose
Le sirop de sucre
- 250 g de sucre en poudre
- 250 d'eau
- le jus d'un citron jaune
- 15 g d'eau de rose
- 40 g de pignons de pin, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3390 kJ / 792 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 158.8 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cornes de gazelle
1h
Ghoribas marocains
35 Min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55 Min
Crêpes berbères au miel
1 Std. 20 Min
Soupe à la coriandre
50 Min
Briouats
35 Min
Cornes de gazelle à la rose
45min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2h
Baklavas libanais
1h 5min
Pastilla au poulet
1h 10min
Harira
7 Std.
Crêpes mille trous
1h 10min