
Urządzenia i Akcesoria
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Macerowane truskawki
-
500 g truskawek, świeżych pokrojonych w ćwiartki
-
50 g koniaku
-
50 g soku pomarańczowego
-
20 - 50 g cukru
Malinowe coulis
-
100 g malin, świeżych
-
20 - 50 g cukru
-
30 g koniaku
Krem mascarpone
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
60 g cukru pudru
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
Trifle
-
100 - 150 g bez pokruszonych na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
507.3 kcal /
2122.4 kJ
Białko
5.7 g
Tłuszcz
30.1 g
Węglowodany
49.3 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
17.6 g
Sód
193 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska