![Sardenaira alla sanremasca Sardenaira alla sanremasca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BDEFA33E-3757-4B1C-9C04-66C08E729584/Derivates/788F7E73-AE73-49B7-9FB4-DE432A7CD036.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di acqua
- 100 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di zucchero
- 25 g di lievito di birra fresco
- 300 g di farina tipo 00
- 200 g di farina manitoba
- 10 g di sale
Terminare la preparazione
- 400 g di polpa di pomodoro
- 4 spicchi di aglio in camicia
- 4 filetti di acciuga sott'olio a pezzi piccoli
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, dissalati
- 16 olive taggiasche, preferibilmente in salamoia
- 1 pizzico di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 50.6 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salame di cioccolato
3h 10min
Pizza ai peperoni
1 godz. 55 min
Mitili ripieni alla ligure
1h 50 min
Pizza ai frutti di mare
2h
Maltagliati di farina di mais al ragù
2 Std. 10 Min
Polpette milanesi (Mondeghili)
55 min
Focaccia alle alici
1 godz. 55 min
Torta salata di cipolle bianche
1 godz. 25 min
Pizza bianca alla ligure
1 godz. 45 min
Panissa
45 min
Focaccia con la crescenza
1 godz. 45 min
Brandacujun
45 min