Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di acqua
- 100 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di zucchero
- 25 g di lievito di birra fresco
- 300 g di farina tipo 00
- 200 g di farina manitoba
- 10 g di sale
Terminare la preparazione
- 400 g di polpa di pomodoro
- 4 spicchi di aglio in camicia
- 4 filetti di acciuga sott'olio a pezzi piccoli
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, dissalati
- 16 olive taggiasche, preferibilmente in salamoia
- 1 pizzico di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 50.6 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia al formaggio di Recco
1h 15 min
Panissa
45min
Focaccia veloce in padella
40min
Pizza bianca alla ligure
1 godz. 45 min
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Focaccia al rosmarino
2h 30 min
Pizza stile Chicago
4h 10min
Filoncini alle olive e formaggio
1 godz. 50 min
Fougasse
12 Std. 50 Min
Pane al lardo e timo
4h 50min
Focaccia alle patate (per 1 persona)
1h 30min
Bagna cauda
35min