Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa craquelin
- 50 g de azúcar moreno
- 50 g de harina
- 40 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de sal
Masa choux con craquelin
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharaditas de azúcar
- 120 g de harina
- 3 huevos (tamaño L)
Nata montada
- 750 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 90 g de azúcar
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Montaje
- 24 - 36 fresas (aprox. 600 g) en trozos o mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1755 kJ / 420 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masa de hojaldre clásica
7h
Milhojas con crema de vainilla
5h
Cuernos de chocolate rellenos de crema
4h
Crema pastelera
10min
Masa choux
2u.
Tartaletas con crema de lima y frutos rojos
2h 30min
Tarta rayada
3h
Charlota de chocolate con fresas y frutos rojos
4h 45min
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Brazo gitano de café
1h 30 min
Tarta San Marcos
4h
Profiteroles
2u.