Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa craquelin
- 40 g de mantequilla en trozos
- 50 g de harina
- 50 g de azúcar moreno
- 1 pellizco de sal
Masa choux con craquelin
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharaditas de azúcar
- 120 g de harina
- 3 huevos (tamaño L)
Nata montada
- 750 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 90 g de azúcar
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Montaje
- 24 - 36 fresas (aprox. 600 g) en trozos o mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1755 kJ / 420 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de fresas y nata
1 Std. 15 Min
Fraisier
6 Std. 20 Min
Tarta de merengue y fresas
1h 10 min
Tortilla Alaska
1 Std. 15 Min
Karachi halwa (Delicias indias) - India
2h 40 min
Angel food pavlovas
3h 30min
Cannoli (Los Soprano)
1j
Tarta de trufa y nata
10hod. 15min
Tarta de hojaldre con crema pastelera y kiwi
2j 30 menit
Profiteroles
2j
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2h 35 min
Brazo de gitano
3sa