Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de frambuesa
-
250
g de frambuesas frescas
lub 250 g de frambuesas congeladas (previamente descongeladas) - 400 g de leche
- 100 - 150 g de azúcar
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 1 huevo
- 2 yemas de huevo
- 50 g de harina
Masa choux
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla (en trozos)
- 15 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 120 g de harina de repostería
- 3 huevos
Montaje y glaseado
- 200 g de azúcar
- 1 clara de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 289 kJ / 69 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 22 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho de caramelo con frutas y salsa de caramelo
3u. 50min
Galletas lazo
1h 30 min
Bombas crujientes de crema
5h 30min
Cupcake bola de nieve
14 Std.
Berlinesas rellenas de crema
4h 20min
Tarta versátil para celebrar
4 Std.
Tarta de merengue y fresas
1 godz. 10 min
Frosting de mascarpone y cacao
10 Min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25 Std. 40 Min
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2 godz. 10 min
Berlinesas rellenas de mermelada de melocotón
1h 30 min
Crema pastelera (Espesar)
15 Min