Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rote Chilischote, frisch, klein, entkernt
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 1 Gurke, entkernt (ca. 350 g), in Stücken
- 500 g Kefir
- 30 g Sonnenblumenöl
- 30 g Zitronensaft
- 1 TL Salz
- 50 g roher Schinken, zerpflückt
- 4 Stängel Dill
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 744 kJ / 178 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Kalte Avocadosuppe mit gebratenen Tomaten
20 min
Gurkenkaltschale mit Avocado
1 Std. 15 Min
Gurkenkaltschale
15 min
Gurkencremesuppe
25 min
Herzhafte Melonen-Kaltschale mit Parmaschinken
15 min
Kalte Paradeiser-Erdbeer-Suppe mit Basilikumcreme
50 Min
Wassermelonen- Gazpacho
1 Std. 30 Min
Gurken-Melonen-Suppe
40 Min
Gurkenkaltschale mit Avocado
1 godz. 20 min
Gurkenkaltschale
2 godz. 15 min
Gazpacho
20 min
Gazpacho Andalusia
40 Min