![Kalte Gurkensuppe Kalte Gurkensuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BFD445C1-D320-4E2A-9F8C-03A5624E751F/Derivates/3D28EF4B-AF93-40FB-A4B3-37251DB00564.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rote Chilischote, frisch, klein, entkernt
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 1 Gurke, entkernt (ca. 350 g), in Stücken
- 500 g Kefir
- 30 g Sonnenblumenöl
- 30 g Zitronensaft
- 1 TL Salz
- 50 g roher Schinken, zerpflückt
- 4 Stängel Dill
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 744 kJ / 178 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Gurkenkaltschale
2 Std. 15 Min
Gurkenkaltschale mit Avocado
1 Std. 20 Min
Rotkraut-Orangensuppe mit Apfelmus und Preiselbeeren
35 Min
Rote-Rüben-Suppe
45 Min
Kalte Paradeiser-Erdbeer-Suppe mit Basilikumcreme
50 Min
Kalte Avocadosuppe mit gebratenen Tomaten
20min
Gurkenkaltschale mit Avocado
1h 15min
Gurkenkaltschale
15 min
Gurken-Melonen-Suppe
40 Min
Herzhafte Melonen-Kaltschale mit Parmaschinken
15 min
Rote-Bete-Suppe
40 Min
Erbsen-Minz-Suppe
30 Min