Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccia
- 600 g strong white bread flour
- 3 tsp dried instant yeast (12 g)
- 380 g water, warm
- 20 g olive oil
- 1 pinch caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- coarse salt, for sprinkling
Assembly
- 1 garlic clove
- 1 stick celery, cut in 3 pieces (approx. 80 g)
- 30 g shallots, halved
- 50 g pitted black olives
- 100 g green olives, pitted and stuffed with pimento
- 2 roasted red peppers, preserved, drained, cut in strips (approx. 150 g)
- 80 g extra virgin olive oil
- 1 Tbsp pickled capers, drained
- 1 Tbsp red wine vinegar
- 150 g salami, sliced
- 130 g mortadella, sliced
- 10 slices Emmental cheese
- 250 g fresh mozzarella, drained well, sliced thinly
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1060 kJ / 254 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Garlic Cheddar Biscuits
30 min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40min
Blue Cheese and Rosemary Soda Bread
35 min
Tarte Bourguignonne
1 godz. 30 min
Steamed Potato Tortilla (TM5)
Brak ocen
Strawberry, Peach and Kiwi Tart (TM5)
Brak ocen
Four Cheese Sharing Flatbread
40 min
Mini Hamburgers
4h 5min
Pain d'Epi
2h 40min
Herb Bread
1 godz. 10 min
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
2h 30min
Calzones with Marinara Sauce - Calzoni con salsa marinara
1 godz. 30 min