Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 140 g água
-
10
g fermento de padeiro fresco
lub ½ c. chá de fermento de padeiro seco - 240 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de orégãos
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 80 g queijo parmesão
- 150 g queijo mozarela fresco cortado em rodelas
- 200 g cebola cortada em lâminas
- 40 g azeite
- 4 malaguetas vermelhas cortadas em rodelas
- ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2121 kJ / 507 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burritos
55min
Piza Vénus
1h
Piza de chouriço, mozarela e rúcula
55min
Bôla de carne em vinha de alhos
8h
Bolo com amores-perfeitos
55min
Focaccia recheada
1 Std. 25 Min
Pizza de inverno
8h
Enrolados de atum em alface
20min
Piza de Nápoles
50min
Piza de tomate e mozarela com pesto
1h 10min
Piza 4 estações
1h
Piza picante
1h 20 min