Pizza alsaciana de calabaza y gorgonzola (Flammkuchen)

Pizza alsaciana de calabaza y gorgonzola (Flammkuchen)

4.1 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 unidades

Składniki

Masa
  • 280 g de harina
  • 30 g de aceite
  • 140 g de agua templada
  • ¼ cucharadita de sal
  • aceite (para engrasar)
Crema de gorgonzola
  • 250 g de queso gorgonzola
  • 200 g de crème fraîche
  • 150 g de dados de beicon
  • 2 pellizcos de pimienta molida
Montaje y horneado
  • harina (para espolvorear)
  • 300 g de calabaza (con o sin piel) cortada en láminas de 1 cm
  • 60 g de nueces peladas troceadas a mano

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 1950 kcal / 8154 kJ
Białko 63 g
Tłuszcz 138 g
Węglowodany 114.2 g
Błonnik 10.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...