Wersje kompatybilne
Pizza alsaciana de calabaza y gorgonzola (Flammkuchen)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 280 g de harina
- 30 g de aceite
- 140 g de agua templada
- ¼ cucharadita de sal
- aceite (para engrasar)
Crema de gorgonzola
- 250 g de queso gorgonzola
- 200 g de crème fraîche
- 150 g de dados de beicon
- 2 pellizcos de pimienta molida
Montaje y horneado
- harina (para espolvorear)
- 300 g de calabaza (con o sin piel) cortada en láminas de 1 cm
- 60 g de nueces peladas troceadas a mano
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 8154 kJ / 1950 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 114.2 g
- Tłuszcz
- 138 g
- Błonnik
- 10.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gözleme de berenjena, espinacas y feta
1h 45min
Masa básica de pizza
1 Std.
Pan rústico
2h
Pan de aceitunas
3 Std.
Macarons de tomate con mantequilla de anchoas
4h 20min
Bastones de trigo sarraceno y cebada
2 Std. 30 Min
Pizza wraps
1 Std.
Pizza estilo Chicago
1 godz. 5 min
Panecillos de centeno y cerveza negra
1 Std.
Galette bretona con beicon, champiñones y huevo
30min
Focaccia con manzana al tomillo
2h 10min
Pan básico
3h 45min