Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g de aceite de oliva (para pincelar)
lub 100 g de mantequilla fundida (para pincelar) - 50 g de queso parmesano
- 200 g de queso feta en trozos
- 200 g de queso rallado variado (emmental, gruyère, mozzarella, etc.)
-
12
láminas de masa filo
lub 12 láminas de pasta brick - 200 g de leche
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 4 huevos
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2084 kJ / 499 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 39.25 g
- Błonnik
- 0.15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltimbocca a la romana
30 Min
Cheesecake salado con tomates cherry
3h 40min
Canelones de mozzarella y jamón de York
1 Std. 20 Min
Quiche Lorraine
50 Min
Patatas nuevas Hasselback
1 Std. 5 Min
Paté de campaña en terrina
26h 40min
Coca de puerros y beicon
1h 50min
Coca de morcilla
1 Std. 10 Min
Molinetes de hojaldre y ternera
35min
Endibias gratinadas
40min
Patatas gratinadas al estilo de Saboya (Tartiflette savoyarde)
1 Std.
Choux de queso
1 Std. 10 Min