Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de aceitunas negras sin hueso
- 1 diente de ajo
- 35 g de alcaparras
- 200 g de aceitunas verdes sin hueso
- 1 lata de filetes de anchoa en aceite (50 g)
- 1 cucharada de orégano seco
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de pimienta de Cayena desmenuzada (opcjonalnie)
- 1 lámina de masa de hojaldre de aprox. 30x40 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 279 kJ / 67 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milhojas de bacalao ahumado y gelatina de tomate
6h 20 min
Turrón de chocolate y beicon
1h 20min
Pintxo de polvo de queso Idiazábal
10min
Cake de tomates secos, gorgonzola y beicon
2 Std. 30 Min
Tarros con verduras de verano
8h 35min
Patatas duquesa
1 Std. 30 Min
Aperitivos de hojaldre
25min
Galletas de queso y vinagreta de tomate
1 Std. 10 Min
Mini pizzas al vapor
1小时
Turrón de chocolate
1小时
Bombones de chocolate con cereales (sin gluten)
1小时
Pintxo Donosti
15 Min