Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de aceitunas negras sin hueso
- 1 diente de ajo
- 35 g de alcaparras
- 200 g de aceitunas verdes sin hueso
- 1 lata de filetes de anchoa en aceite (50 g)
- 1 cucharada de orégano seco
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de pimienta de Cayena desmenuzada (opcjonalnie)
- 1 lámina de masa de hojaldre de aprox. 30x40 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 279 kJ / 67 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bruschetta de caponata siciliana
1h
Trufas de naranja
15 godz. 15 min
Muffins salados
20p
Brochetas de tomates secos a la hierbabuena
1óra 15p
Turrón de foie, cebolla frita y mango
3óra 15p
Galletas de aceitunas negras rellenas de queso
4h 50min
Tartaletas crujientes de marisco
40 min
Piruletas de parmesano y jamón
1h
Tostas con bombón de salmón
2 godz. 30 min
Bocaditos con relleno de rúcula, roquefort y nueces
10 min.
Pintxo Donosti
15 min.
Tosta de cangrejo y atún
10 min.