Pizzarolle

Pizzarolle

4.7 40 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
14 Scheiben

Składniki

Teig
  • Dinkelkörner
    200 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
    450 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Pizzagewürz
    2 EL
  • Salz
    2 TL
  • Wasser
    400 g
Füllung und Fertigstellung
  • Käse (z.B. Gouda, mittelalt), in Stücken
    150 g
  • frische Kräuter, gemischt abgezupft (z.B. Basilikumblätter, Rosmarinnadeln)
    3 EL
  • Oliven entsteint
    50 g
  • Peperoni, rot nach Wunsch entkernt, in Stücken
    30 g
  • Tomatenmark
    70 g
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    40 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 9 g
Kalorie 983 kJ / 235 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...