Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oregano-Hefeteig
- Butter zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 3 Stängel Basilikum, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Mehl
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 1 geh. TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Salz
- ½ TL Zucker
- 120 g Wasser
- 20 g Olivenöl
Tomaten-Hefeteig und Fertigstellung
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 250 g Mehl
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 1 TL Salz
- ½ TL Zucker
- 100 g Wasser
- 20 g Tomatenmark
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 894 kJ / 214 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuterfaltenbrot
1h 20 min
Summer sausage rolls
1h 10 min
Pull Apart Bread
2 Std. 50 Min
Bacon-Spieße
1 Std. 30 Min
Tomato Rolls
2 Std. 50 Min
Speckfalten
2h 20min
Pesto-Schleifen
2 godz. 40 min
Orientalische Süßkartoffel-Stangen
3 Std. 10 Min
Flammkuchenschnecken am Stiel
1 Std. 50 Min
Käse-Kräuter-Striezel
1 Std. 35 Min
Partyrad
2 godz.
Burgerbrötchen (Buns)
1 Std. 30 Min