Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bavaroise de vainilla
- 250 g de chocolate blanco en trozos
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 200 g de leche
- 2 cucharaditas de vainilla líquida
- 1 sobre de gelatina neutra en polvo (8 g)
Bavaroise de fresa
- 300 g de fresas en cuartos
- 2 cucharadas de zumo de limón
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 80 g de azúcar
- 1 sobre de gelatina neutra en polvo (8 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2481 kJ / 593 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 47.8 g
- Tłuszcz
- 41.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Crema de vainilla con pera al azafrán
2 Std. 30 Min
Tarta con crema de vainilla y salsa de caramelo
3 Std.
Cheesecake de albaricoques y frambuesas
5 Std. 30 Min
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5 Std.
Postre de fresas con yogur
4 godz. 10 min
Mousse de chocolate y café
1 Std. 20 Min
Postre rápido de mango con fresas
10 Min
Bavaroise de naranja
5h 15 min.
Tarta mousse de piña
6h 30min
Cheesecakes al vapor
4 Std.
Tarta a las tres leches
12h 45min
Postre de limón
5 Min