Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa sablé
- 100 g de azúcar
- 200 g de mantequilla fría, en trozos
- 370 g de harina de repostería
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharaditas de azúcar vainillado
Relleno
- 120 g de azúcar
- 4 ½ tiras de piel de limón
- 2 huevos
- 1 yema de huevo
- 75 g de zumo de limón
- 200 g de leche
- 25 g de maicena
- 60 g de melocotón en dados (1 cm)
- 60 g de kiwis en rodajas (0,5 cm)
- 40 g de arándanos frescos
- 100 g de frambuesas frescas
- 60 g de fresas en rodajas (0,5 cm)
- 100 g de nata montada
- 1 cucharada de azúcar glas
-
60
g de piña fresca en dados (1 cm)
lub 60 g de rodajas de piña en conserva en dados (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 10 raciones
- Kalorie
- 19313 kJ / 4615.9 kcal
- Białko
- 68.8 g
- Węglowodany
- 621.2 g
- Tłuszcz
- 214.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 127.1 g
- Błonnik
- 25.2 g
- Sód
- 508.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Corona de brioche con chocolate
4h 45min
Bizcocho de vainilla
1h
Lápices de galleta
1 godz. 30 min
Brownie cookies ice cream sandwich
9 godz. 45 min
Bizcocho ligero con orange curd
1h 15min
Rollos de brioche salados
1 godz. 20 min
Muffins de limón con semillas de amapola
1 godz. 20 min
Cuernos de brioche
2h 30min
Cake de yogur y chocolate
1 godz. 30 min
Tarta de dulce de leche y crema pastelera
2h 50min
Manjarate
3h 40min
Falsos churros con chocolate a la taza
1h