Urządzenia i Akcesoria
Salsa de vainilla o Crema inglesa (Espesar)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
400 g
Składniki
-
300 g de leche
-
4 yemas de huevo
-
50 g de azúcar
-
1 vaina de vainilla
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 400 g
Sód
221 mg
Białko
32 g
Kalorie
3709 kJ /
885 kcal
Tłuszcz
55 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Modo Espesar
17 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Salsa de caramelo
1 godz. 30 min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 min
Lemon curd (Espesar)
20 min
Tapenade
10 min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 min
Pavlova con frutos rojos y coulis de frambuesa
4 godz. 40 min
Salsa de caramelo al café
45 min
Salsa bearnesa (Espesar)
20 min
Helado de caramelo salado
14 godz.
Chutney de cebolla roja caramelizada
24 godz.
Salsa de vainilla (crema inglesa) TM6
15 min
Paté de higaditos y manzana al oporto
15 godz. 15 min