Wersje kompatybilne
Sorbetto al Gin tonic e cetriolo con tuile alla menta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sorbetto
- 100 g di zucchero
- 200 g di acqua tonica
- 200 g di acqua tonica congelata, a cubetti
- 325 g di cetrioli pelati, a pezzi (2 cm)
- 25 g di succo di limone, spremuto fresco
- 70 g di Gin
Tuile alla menta
- 50 g di mandorle pelate
- 30 g di burro
- 80 g di zucchero
- 50 g di farina
- 2 albumi
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1045 kJ / 248 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini cheesecake al mango
40min
Vellutata fredda di patate viola e arachidi
1 godz. 45 min
Trittico d'autore
2h
Aperitivo alcolico alla papaya
30min
Gelato ai pomodorini con pesto di basilico
3 Std. 30 Min
Sorbetto avocado, ananas e lime
20min
Granita al Mojito
10min
Sorbetto alla fragola
20min
Smoothie allo yogurt e papaya
15 Min
Bicchierini di zucca, gamberi e pancetta croccante (Bimby Friend)
40min
Sorbetto ai limoni con salsa ai frutti di bosco
15 Min
Risotto all'Amarone
35min