Gulasch-Kartoffel-Topf

Gulasch-Kartoffel-Topf

3.4 246 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln klein, halbiert
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • Möhren in Stücken
    150 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Frühlingszwiebeln in Ringen
    100 g
  • Paprika, gemischt in mundgerechten Stücken
    100 g
  • Schweinegulasch in Stücken (ca. 2,5 x 2 cm)
    500 g
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken
    350 g
  • Wasser
    400 g
  • geriebene Zitronenschale
    1 TL
  • Estragon, getrocknet
    1 TL
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Paprika rosenscharf
    ½ - 1 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Crème fraîche
    4 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 516 kcal / 2159 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...