Paprika-Hack-Sauce

Paprika-Hack-Sauce

3.8 799 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • Rapsöl
    10 g
  • Hackfleisch, gemischt
    500 g
  • Paprika, gemischt (500 g), in mundgerechten Stücken
    3
  • Wasser
    400 g
  • Tomatenmark
    50 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Speisestärke (opcjonalnie) mit 3 EL Wasser angerührt
    1 - 2 EL
  • Petersilie gehackt
    1 - 2 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 26 g
Kalorie 1579 kJ / 377 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...