Paprikagulasch

Paprikagulasch

4.6 1.2K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    400 g
  • Öl
    40 g
  • Rindergulasch
    800 g
  • Zucker
    1 TL
  • Tomatenmark
    70 g
  • Tomaten in kleinen Stücken
    300 g
  • Rotwein
    250 g
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Paprika edelsüß
    3 EL
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Kümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Majoran
    1 EL
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    3
  • Wacholderbeeren
    5
  • Nelken
    2
  • Paprika, gemischt rot und grün, in Rauten oder Streifen
    400 g
  • Wasser
    150 g
  • Mehl
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 352 kcal / 1472 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...