Kartoffelauflauf

Kartoffelauflauf

1.8 409 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 Portionen

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • durchwachsener Bauchspeck, geräuchert in Würfeln (0, 5 cm), oder Kasseler (siehe Tipp)
    250 g
  • Kartoffeln in Stücken
    2000 g
  • Zitronensaft
    2 TL
  • Eier
    2
  • Salz
    2 TL
  • weißer Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    ¼ TL
  • Porreestange in Ringen (0,5 cm)
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 15 g
Kalorie 1784 kJ / 426 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 7.9 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...