Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelauflauf
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
durchwachsener Bauchspeck, geräuchert in Würfeln (0, 5 cm), oder Kasseler (siehe Tipp)250 g
-
Kartoffeln in Stücken2000 g
-
Zitronensaft2 TL
-
Eier2
-
Salz2 TL
-
weißer Pfeffer½ TL
-
Muskat¼ TL
-
Porreestange in Ringen (0,5 cm)1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
1784 kJ /
426 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
7.9 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Aufläufe
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Badischer Kartoffelauflauf mit Ziegenkäse
1 godz. 40 min
Makkaroni-Auflauf
1 godz.
Penne überbacken mit Mandelbröseln
1 godz. 45 min
Spaghetti mit Gemüse-Sahnesauce
25 min
Nudel-Gemüse-Auflauf
1 godz.
Nudeln in Tomatensauce mit Chorizo
25 min
Kartoffel-Auflauf "Venezia"
1 godz. 20 min
Nudelauflauf
45 min
Gemüse-Reis-Auflauf
1 godz. 20 min
Gemüse-Nudel-Auflauf
1 godz.
Tortellini-Auflauf
1 godz. 40 min
Nudelauflauf mit Spinat
1 godz. 20 min