Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 250 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in Würfeln (0, 5 cm), oder Kasseler (siehe Tipp)
- 2000 g Kartoffeln, in Stücken
- 2 TL Zitronensaft
- 2 Eier
- 2 TL Salz
- ½ TL weißer Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- 1 Porreestange, in Ringen (0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1784 kJ / 426 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 7.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nudel-Gemüse-Auflauf
1 Std.
Kernige Kartoffelsuppe
35 min
Potato pie
1 godz. 40 min
Tortellini-Auflauf
1 godz. 40 min
Makkaroni-Auflauf
1 Std.
Gemüse-Reis-Auflauf
1h 20 min
Nudelauflauf
45 min
Gemüse-Nudel-Auflauf
1 Std.
Kartoffelauflauf Leipziger Allerlei
1h 20 min
Nudelauflauf mit Spinat
1h 20 min
Nudel-Hack-Auflauf
2 godz.
Kartoffelgratin XXL
1 Std. 30 Min