Urządzenia i Akcesoria
山药胡萝卜羊排汤配花菇蒸鸡、红枣百合蒸南瓜
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 人份
Składniki
红枣百合蒸南瓜
-
南瓜 去皮去瓜瓤,切块400 克
-
红枣 去核切块10 - 15 颗
-
百合 洗净,掰碎1 个
花菇蒸鸡
-
鸡 洗净,剪成约4厘米的小块500 克
-
葱 切段2 支
-
姜 切片10 克
-
枸杞8 颗
-
麻油1 茶匙
-
生抽1 茶匙
-
淀粉1 茶匙
-
料酒10 克
-
盐½ 茶匙
-
6 - 8 朵 新鲜香菇, ,切块花菇 提前泡发,切块6 - 8 朵
山药萝卜羊排汤
-
羊排 5厘米块,提前汆水500 克
-
姜 切片20 克
-
花椒 (opcjonalnie)1 茶匙
-
八角2 个
-
料酒30 克
-
水1200 克
-
胡萝卜 切大块300 克
-
山药 选择脆性的,去皮切厚片200 克
上桌盛盘
-
适量 枫糖蜂蜜 (opcjonalnie)适量
-
盐 依个人口味调整2 茶匙
-
白胡椒粉1 小撮
-
新鲜香菜 装饰用
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
720.4 mg
Białko
29.6 g
Kalorie
2088 kJ /
498.8 kcal
Tłuszcz
26.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
33.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
轻松做顿饭
10 Przepisów
Chiny
Chiny