山药胡萝卜羊排汤配花菇蒸鸡、红枣百合蒸南瓜

山药胡萝卜羊排汤配花菇蒸鸡、红枣百合蒸南瓜

4.8 5 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 人份

Składniki

红枣百合蒸南瓜
  • 南瓜 去皮去瓜瓤,切块
    400 克
  • 红枣 去核切块
    10 - 15 颗
  • 百合 洗净,掰碎
    1 个
花菇蒸鸡
  • 洗净,剪成约4厘米的小块
    500 克
  • 切段
    2 支
  • 切片
    10 克
  • 枸杞
    8 颗
  • 麻油
    1 茶匙
  • 生抽
    1 茶匙
  • 淀粉
    1 茶匙
  • 料酒
    10 克
  • ½ 茶匙
  • 花菇 提前泡发,切块
    6 - 8 朵
    6 - 8 朵 新鲜香菇, ,切块
山药萝卜羊排汤
  • 羊排 5厘米块,提前汆水
    500 克
  • 切片
    20 克
  • 花椒 (opcjonalnie)
    1 茶匙
  • 八角
    2 个
  • 料酒
    30 克
  • 1200 克
  • 胡萝卜 切大块
    300 克
  • 山药 选择脆性的,去皮切厚片
    200 克
上桌盛盘
  • 蜂蜜 (opcjonalnie)
    适量
    适量 枫糖
  • 依个人口味调整
    2 茶匙
  • 白胡椒粉
    1 小撮
  • 新鲜香菜 装饰用

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 720.4 mg
Białko 29.6 g
Kalorie 2088 kJ / 498.8 kcal
Tłuszcz 26.5 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 33.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...