Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g azeite
- 110 g cebola cortada em pedaços
- 50 g fiambre
- 1 dente de alho
-
150
g requeijão
lub 150 g queijo fresco - 100 g vinho branco
- 200 g água
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 673.4 kJ / 160.9 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 555.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango agridoce com arroz
40 min
Gelado de chocolate branco com framboesa e pistácio
8h 20min
Sorvete de chocolate
12 Std.
Carne em vinha de alhos
96 godz.
Costeletas de porco em sous-vide com molho de abacaxi e batatas assadas
3h 25min
Frango indiano
40 min
Pernas de frango guisadas com feijão
4 Std. 35 Min
Patê de fumados
5 min
Molho barbecue com manga
40 min
Carne de porco assada com arroz e ovo
45min
Bifes de frango picantes com arroz de pimentos
1h
Muamba de galinha com funje
50 min