
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10 - 15
g de levure fraîche
lub 1 c. à café bombée de levure sèche - 100 g de sucre
- 270 g d'eau
- 6 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler
- 500 g de farine pour pizza
- 1 c. à café de sel
- 1000 g de raisin noir grains coupés en deux et épépinés
- 1 c. à café de graines d'anis, entières
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 494 kcal / 2067 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 93 g
- Błonnik
- 5 g