Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sachet de levure boulangère sèche (9 g)
- 1000 g d'eau
- 400 g de semoule de blé dur
- 100 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- huile d'olive, pour la poêle
- miel liquide
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 614 kJ / 145 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Harira (soupe marocaine au poulet)
55min
Harira
7h
Pain marocain
2 godz. 45 min
Cornes de gazelle à la rose
45min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1h 30min
Fatayers aux épinards
2u. 5min
Cornes de gazelle
1h
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4h 40min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15 min.
Soupe harira
40min
Soupe à la coriandre
50min
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min