Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 120 g de farine de blé
- 55 g de beurre doux, en morceaux
- 130 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 110 g de lait
- 1 c. à café de cacao en poudre non sucré
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rouge, en poudre de préférence
La garniture
- 240 g de sucre en poudre
- 60 g de beurre doux, en morceaux
- 240 g de fromage frais à tartiner
- 10 g de sucre vanillé maison
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rouge, en poudre de préférence
- 1 c. à soupe de vermicelles de couleur, rouge et/ou rose
- Wartości odżywcze
- na 10 parts
- Kalorie
- 1523 kJ / 364 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcakes à la vanille
12hod.
Cupcakes arc-en-ciel
1h
Cupcakes trois couleurs
2hod.
Cupcakes à la vanille
1h
Cupcake cappuccino
50min
Layer cake
1 Std. 45 Min
Cupcakes de Noël
2 Std. 25 Min
Cupcakes rouge
1h
Cupcakes à la framboise
1h
Smiley pop cake
1h
Cupcakes au chocolat
12hod.
Cupcakes chocolat-cacahuète
50min