Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 90 g de farine de blé
- 20 g de noisettes décortiquées
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g de beurre doux, en morceaux
- 1 œuf
- 1 c. à soupe de lait
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- ½ c. à café de café moulu
Le glaçage
- 120 g de sucre en poudre
- 30 g de beurre doux, en morceaux
- 120 g de fromage frais, type Mme Loïk
- 10 g de sucre vanillé maison
La finition
- 1 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- 1 c. à soupe de café moulu
- Wartości odżywcze
- na 6 parts
- Kalorie
- 1615 kJ / 386 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcakes chocolat-cacahuète
50min
Cupcakes rouge
1h
Choco-praliné abricot (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
24 Std.
Rose cake aux fraises
2h 15 min
Cupcakes à la vanille
1h
Cupcakes trois couleurs
2 godz.
Cupcake café cappuccino
40 Min
Cupcakes façon tarte au citron meringuée
55 min
Moelleux miel-chocolat cœur fondant
25 min
Cupcakes au citron
55 min
Cupcakes de la Saint-Valentin
50min
Mud cake
2 godz. 30 min