Ketchup aus frischen Tomaten

Ketchup aus frischen Tomaten

3.6 46 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Schraubgläser

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    250 g
  • Staudensellerie in Stücken
    100 g
  • Tomaten, reif geviertelt
    1200 g
  • Rotweinessig
    120 g
  • Sternanis
    2
  • Korianderkörner
    1 EL
  • Thymian
    5 Zweige
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Salz
    1 EL
  • Gelierzucker 1:1
    120 g

Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Kalorie 212 kcal / 896 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...