Urządzenia i Akcesoria
Ketchup aus frischen Tomaten
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Schraubgläser
Składniki
-
Zwiebeln halbiert250 g
-
Staudensellerie in Stücken100 g
-
Tomaten, reif geviertelt1200 g
-
Rotweinessig120 g
-
Sternanis2
-
Korianderkörner1 EL
-
Thymian5 Zweige
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Salz1 EL
-
Gelierzucker 1:1120 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
4 g
Kalorie
896 kJ /
212 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tomaten-Ketchup
40 min
Tomatenkonfitüre
20 min
Tomatenketchup
1 godz. 20 min
Slow Cooking Pflaumenmus
6 godz. 30 min
Zucchini-Relish
35 min
Ketchup
45 min
Eingelegte Gurkensticks
10 godz.
Eingelegte Gewürzgurken
10 godz.
Ketchup
45 min
Brennnesselbutter
1 godz. 20 min
Tomaten-Ketchup
1 godz. 30 min
Eingelegte Paprikaschoten im Glas
40 min