Urządzenia i Akcesoria
Tomaten-Ketchup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
schwarze Pfefferkörner10 g
-
Szechuan-Pfeffer, ganz5 g
-
Schalotten180 g
-
Knoblauchzehe1
-
Pflanzenöl20 g
-
80 g brauner ZuckerMuscovado-Zucker80 g
-
Tomatenmark100 g
-
Apfelessig50 g
-
Rotweinessig50 g
-
stückige Tomaten (800 g)1 Dose
-
Tomatensaft400 g
-
Basilikum abgezupft5 Stängel
-
Salz1 TL
-
Speisestärke35 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
5 g
Kalorie
1341 kJ /
321 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2018
61 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Tomaten-Ketchup
40 min
Tomatenketchup
1 godz. 20 min
Windbeutel mit Erbsenmousse
4 godz.
Slow Cooking Pflaumenmus
6 godz. 30 min
Biermarinade zu Nackensteaks
4 godz. 20 min
Ketchup
45 min
Eingelegte Gurkensticks
10 godz.
Currysauce
40 min
Grober Fleischkäse aus dem Varoma
2 godz. 45 min
Eiersalat
50 min
Roggenfladen aus Sauerteigansatz
102 godz.
Ketchup aus frischen Tomaten
1 godz. 20 min