Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de carotte
- 100 g d'oignon
- 1 gousse d'ail
- 50 g de céleri branche
- 15 g d'huile d'olive
-
700
g de viande de bœuf hachée
lub 700 g d'un mélange de viandes hachées, mi-porc mi-bœuf - 2 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- 1 pincée de piment en poudre fort
- 400 g de tomates pelées au jus
- 1 c. à soupe de fond de veau délayé dans 150 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 4 brins de persil plat frais, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1951 kJ / 467 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Penne à la tunisienne
1h 15min
Bolognaise express
20 min
Pâtes et boulettes de viande à la sauce tomate
45 min
Tortellini au bouillon, tomate et basilic
25 min
Macaroni sauce tomate et boulettes de viande
45 min
Sauce tomate-basilic et jambon cru
40 min
Macaroni à la bolognaise
35 min
Spaghetti aux boulettes de viande... sous un ciel d'Italie
50 min
Crêpes aux mille trous
1 godz. 10 min
Sauce napolitaine
1h
Sauce bolognaise XXL
50 min
Spaghetti bolognaise maison
50 min