Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de carotte
- 100 g d'oignon
- 1 gousse d'ail
- 50 g de céleri branche
- 15 g d'huile d'olive
-
700
g de viande de bœuf hachée
lub 700 g d'un mélange de viandes hachées, mi-porc mi-bœuf - 2 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- 1 pincée de piment en poudre fort
- 400 g de tomates pelées au jus
- 1 c. à soupe de fond de veau délayé dans 150 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 4 brins de persil plat frais, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1951 kJ / 467 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Bolognaise express
20 min
Macaroni à la bolognaise
35min
Pizza lahmacun à la turque
1h
Sauce bolognaise XXL
50min
Gratin de pomme de terre, tomate et kefta, sauce au poivron
1h 35 min
Sauce tomate-basilic et jambon cru
40min
Boulettes de poulet sauce tomate et spaghettis
1h
Spaghetti aux boulettes de viande... sous un ciel d'Italie
50min
Sauce napolitaine
1h
Macaroni sauce tomate et boulettes de viande
45min
Harira
7h
Thé à la menthe
25min