Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kuchen
- 70 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 150 g brauner Zucker
- ½ Vanilleschote
- 1 TL Zimt
- ½ TL Muskat
- ½ TL Gewürznelke
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 3 Eier
- 120 g Milch
- 300 g Mehl
- 2 gestr. TL Backpulver
- 50 g Rosinen
- 30 g Mandelstifte
Schnelle Buttercreme und Fertigstellung
- 240 g Puderzucker
- 300 g Butter, Zimmertemperatur, in Stücken
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Schmand
- 6 EL Mandellikör (z.B. Amarretto)
- 150 g Kirschkonfitüre, glattgerührt
- 25 g Pistazien, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2015 kJ / 482 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangen-Aprikosen-Torte
3h 30min
Kaffee-Kuppeltorte
10 godz.
Haselnuss-Baiser-Torte mit Bananen-Karamell-Füllung
3 godz. 15 min
Kokos-Karamell-Käsekuchen
3h 30min
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4h 30min
Tropische Orangentorte
2 godz. 40 min
Kloster-Cremetorte
12h
Erdbeer-Limetten-Tarte
5sa
Bananen-Schoko-Mousse-Kuchen
26 godz.
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1h 30min
Orangen-Schokoladen-Torte
3h 40min
Mascarpone-Apfel-Torte
6 godz.