Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kuchen
- 70 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 150 g brauner Zucker
- ½ Vanilleschote
- 1 TL Zimt
- ½ TL Muskat
- ½ TL Gewürznelke
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 3 Eier
- 120 g Milch
- 300 g Mehl
- 2 gestr. TL Backpulver
- 50 g Rosinen
- 30 g Mandelstifte
Schnelle Buttercreme und Fertigstellung
- 240 g Puderzucker
- 300 g Butter, Zimmertemperatur, in Stücken
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Schmand
- 6 EL Mandellikör (z.B. Amarretto)
- 150 g Kirschkonfitüre, glattgerührt
- 25 g Pistazien, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2015 kJ / 482 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rugelach mit Pistazienhalva
3 godz. 20 min
Aprikosen-Schnecken
2 Std. 15 Min
Kaffee-Kuppeltorte
10 Std.
Kirsch-Baiser-Tarte
2 Std. 15 Min
Orangen-Aprikosen-Torte
3h 30 min
Honigkuchen
1h
Orangen-Granatapfel-Tarte
2h 20 min
Aprikosen-Bienenstich
5 Std.
Schoko-Pecannuss-Torte
4 Std.
Kloster-Cremetorte
12 Std.
Zwetschgen-Mais-Kuchen
3 godz.
Käsekuchen mit Mohn
7h