Früchtekuchen-Torte

Früchtekuchen-Torte

4.1 16 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 7 godz.
16 Stücke

Składniki

Kuchen
  • getrocknete Aprikosen, entsteint
    70 g
  • brauner Zucker
    150 g
  • Vanilleschote
    ½
  • Zimt
    1 TL
  • Muskat
    ½ TL
  • Gewürznelke
    ½ TL
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Eier
    3
  • Milch
    120 g
  • Mehl
    300 g
  • Backpulver
    2 gestr. TL
  • Rosinen
    50 g
  • Mandelstifte
    30 g
Schnelle Buttercreme und Fertigstellung
  • Puderzucker
    240 g
  • Butter Zimmertemperatur, in Stücken
    300 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Schmand
    120 g
  • Mandellikör (z.B. Amarretto)
    6 EL
  • Kirschkonfitüre glattgerührt
    150 g
  • Pistazien, gehackt
    25 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5 g
Kalorie 2015 kJ / 482 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...