Chinesische Törtchen

Chinesische Törtchen

2.7 3 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
24 Stück

Składniki

Butter-Teig
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    300 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    200 g
Ei-Teig
  • Mehl
    250 g
  • Eigelb
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Wasser sehr kalt (Eiswasser)
    100 g
Füllung und Fertigstellung
  • Eier
    5
  • Milch
    80 g
  • Zuckerrübensirup (z.B. von Grafschafter)
    100 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 4 g
Kalorie 796 kJ / 190 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...