Urządzenia i Akcesoria
Chinesische Törtchen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
24 Stück
Składniki
Butter-Teig
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten300 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten200 g
Ei-Teig
-
Mehl250 g
-
Eigelb1
-
Salz½ TL
-
Wasser sehr kalt (Eiswasser)100 g
Füllung und Fertigstellung
-
Eier5
-
Milch80 g
-
Zuckerrübensirup (z.B. von Grafschafter)100 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
796 kJ /
190 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Teegebäck
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Venezianische Brötchen
4 godz. 20 min
Franzbrötchen
2 godz. 20 min
Erdbeer-Marshmallows
2 godz. 30 min
Hefewaffeln
50 min
Pizzaeis
11 godz.
Teig für Wan Tans
1 godz. 15 min
Käse-Sesam-Ecken
2 godz.
Wan Tans (frittierte Teigtaschen)
30 min
Salzstangen
2 godz.
Puddingbrezel
2 godz. 30 min
Quarkbällchen (Nautzen)
45 min
Leo-Cookies
3 godz.