Urządzenia i Akcesoria
Tschechische Pfannkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Weizenkörner200 g
-
Milch500 g
-
Zucker1 TL
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Eier2
-
Mehl200 g
-
Salz½ TL
-
Öl zum Braten20 g
-
Butter in Stücken100 g
-
Zimt-Zucker-Mischung2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13 g
Kalorie
1994 kJ /
476 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
6.2 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Heiß geliebt
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Ulmer Zuckerbrot (Baden-Württemberg)
2 godz.
Kirschpfannkuchen vom Backblech
40 min
Süße Milchsuppe mit Himbeeren
25 min
Kirschtaschen
1 godz. 10 min
Birnen-Kirsch-Auflauf
1 godz.
Hefewaffeln
50 min
Armes Burgfräulein
20 min
Pfannkuchen mit Milch-Schokoladen-Riegel
30 min
Hefe-Pfannkuchen (Plinsen)
1 godz. 30 min
Bremer Brot (Bremen)
1 godz. 50 min
Pizza für 2 Bleche mit Grundsauce und Käse als Belag
1 godz. 40 min
Bergische Waffeln
20 min