Vanille-Karamell-Halbkugeln

Vanille-Karamell-Halbkugeln

4.1 25 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz. 30 min
8 Stück

Składniki

Karamell-Sauce
  • Zucker
    250 g
    250 g brauner Zucker
  • Sahne
    200 g
  • Wasser
    1030 g
  • Zitronensaft (siehe Tipp)
    1 TL
  • Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • Essig
    1 EL
Schokoladenboden
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    200 g
  • Butter in Stücken
    60 g
  • Waffelkekse (z. B. Belgische Butterwaffeln), in Stücken (2 cm)
    200 g
    200 g Waffelhörnchen, (z. B. Belgische Butterwaffeln), in Stücken (2 cm)
Vanillecreme und Fertigstellung
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    1
  • Milch
    300 g
  • Gelatine
    3 Blätter
  • Wasser, kalt zum Einweichen
  • Eier
    3
  • Zucker
    80 g
  • Speisestärke
    30 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt kalt
    200 g
  • Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken
    350 g
  • Butter in Stücken
    50 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 58 mg
Białko 12 g
Kalorie 4566 kJ / 1091 kcal
Tłuszcz 77 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 39 g
Węglowodany 85 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...