![Laugen Croissants Laugen Croissants](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1BD239E4-02E3-4B92-8E0F-DAF413AC38E9/Derivates/f5660155-3d20-436d-859d-fcdd2ecda508.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 100 g Dinkelkörner
- 150 g Schinken, gekocht, in Stücken
- 150 g Gouda, in Stücken
- 450 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 250 g Wasser
- 40 g Öl
- 1 Würfel Hefe (40 g), zerbröselt
- 2 TL Salz
- ½ TL Zucker
- 1 Pck. Blätterteig aus dem Kühlregal (275 g), z. B. von Henglein
Lauge und Fertigstellung
- 1000 g Wasser
- 40 g Natron
- Sesam zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 742 kJ / 177 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Laugenbrezeln
1 Std. 15 Min
Brötchen
1h 40 min
Frühstückskipferl
17h 15min
Kleiner Laugenkranz
2h 10min
Dinkel-Honig-Ringe
17h 40min
Kaisersemmeln
15 Std. 45 Min
Laugenecken
3h
Schwedisches Fladenbrot (Softbröd)
1 Std. 45 Min
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3h 40min
Portugiesische Croissants
1h 50min
Milchbrötchen
4hod.
Kartoffelbrötchen mit Chiasamen
3h