Laugen Croissants

Laugen Croissants

3.9 72 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
24 Stück

Składniki

Hefeteig
  • Dinkelkörner
    100 g
  • Schinken, gekocht in Stücken
    150 g
  • Gouda in Stücken
    150 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    450 g
  • Wasser
    250 g
  • Öl
    40 g
  • Hefe (40 g), zerbröselt
    1 Würfel
  • Salz
    2 TL
  • Zucker
    ½ TL
  • Blätterteig aus dem Kühlregal (275 g), z. B. von Henglein
    1 Pck.
Lauge und Fertigstellung
  • Wasser
    1000 g
  • Natron
    40 g
  • Sesam zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 7 g
Kalorie 742 kJ / 177 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...