Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 huevos duros
- 2 - 3 puerros en rodajas (sólo la parte blanca)
- 1 zanahoria pequeña cortada en 3 ó 4 trozos
- 1 diente de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 800 g de agua
- 1 pechuga de pollo sin piel en trozos pequeños
- 2 pastillas de caldo de pollo
- 50 g de brandy de Jerez
- 1 cucharada de perejil fresco picado (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 750 kJ / 180 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Caldo ibérico
1 Std. 10 Min
Sopa de pasta y judías pintas
40 Min
Sopa de picadillo con fideos
25 Min
Sopa de lubina con patatas
1 Std. 10 Min
Caldo de gallina
1 Std. 10 Min
Sopa de mejillones con fideos
30 Min
Sopa de pollo y arroz
1 Std.
Sopa de chirlas
1 Std. 45 Min
Caldo de pollo con ñoquis de pan
1h 5min
Sopa a la riojana
45 Min
Crema de merluza y zanahorias con pan de ajo
50 Min
Caldo de ave y jamón
1h 5min