Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 2 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 2 pimientas de Cayena secas enteras (opcjonalnie)
- 100 g de cebolla
- 50 g de pimiento verde
- 50 g de aceite de oliva
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 1 pellizco de pimentón dulce
- 1 sobre de hebras de azafrán
- 50 g de tomate frito
- 50 g de vino blanco
- 1000 g de caldo de pescado
- 300 g de arroz
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2022 kJ / 483 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Guiso "mar y tierra"
50min
Guiso de patatas con mejillones
30min
Arroz caldoso
1h 15min
Patatas con almejas
40min
Arroz amarillo con calamares y carabineros para dos
35min
Garbanzos con almejas para dos
50min
Fabes con pulpo
45min
Arroz caldoso para dos
1h 10min
Arroz caldoso con zamburiñas
45min
Fideuá con mejillones
50min
Arroz negro de chipirones con verduras
1h 20min
Risotto de calamares y langostinos
1h