Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem
TM5 TM6

Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem

4.6 (70 ocen)

Składniki

Nadzienie ze szpinaku

  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 150 - 180 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 250 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
  • 20 g kaszy manny
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Ciasto ziemniaczane

  • 130 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 250 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych (patrz wskazówka), pokrojonych na kawałki
  • 450 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 jajko
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli

Rogaliki

  • 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania rogalików
  • ziarna sezamu, białego, do posypania rogalików

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
671.8 kJ / 160.5 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
17.9 g
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy