Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem

Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem

4.6 80 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
24 sztuki

Składniki

Nadzienie ze szpinaku
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 150 - 180 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 250 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
  • 20 g kaszy manny
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto ziemniaczane
  • 130 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 250 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych (patrz wskazówka), pokrojonych na kawałki
  • 450 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 jajko
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
Rogaliki
  • 1 jajko roztrzepane, do posmarowania rogalików
  • ziarna sezamu, białego do posypania rogalików

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 5.5 g
Kalorie 671.8 kJ / 160.5 kcal
Tłuszcz 7.9 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 17.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...