Putenspießchen mit Reis, Zucchini und Curry-Senf-Sauce

Putenspießchen mit Reis, Zucchini und Curry-Senf-Sauce

4.4 126 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Putenspießchen mit Reis und Zucchini:
  • Putenbrustfilet mit Haut gewürfelt (3x3 cm)
    500 g
  • Sojasauce
    2 EL
  • Salz
    ¼ TL
  • Curry
    1 EL
  • Wasser
    1200 g
  • Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
    2 Würfel
  • Naturreis
    300 g
  • Paprika, gemischt in Stücken (3x3 cm)
    2
  • Zucchini in Scheiben
    400 g
  • Kräutersalz
Curry-Senf-Sauce:
  • Butter
    20 g
  • Curry
    2 - 3 TL
  • süßer Senf
    1 TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Honig
    ½ TL
  • Zitronensaft
    1 - 2 TL
  • Sahne
    100 g
  • Salz

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 592 kcal / 2475 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...