Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 150 g Gruyère Käse, in Stücken
- 1200 g Wasser
- ¾ TL Salz
-
1 ½
Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
lub 1 ½ geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht - 300 g Hörnchennudeln
- 400 g Kartoffeln, gewürfelt
- 200 g durchwachsener Speck, geräuchert, gewürfelt
- 200 g gekochter Schinken, gewürfelt
Guss
- 200 g Milch
- 200 g Frischkäse
- 5 Eier
- 1 ½ TL Salz
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 3 EL Paniermehl
- Butter, in Flöckchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3033 kJ / 725 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Express-Auflauf
1 Std.
Käsekartoffeln vom Backblech
1 godz. 20 min
Überbackene Frühkartoffeln mit Schinken und Erbsen
1 godz. 20 min
Nudel-Gemüse-Auflauf
1 Std.
Nudelauflauf mit Leberkäse und Spiegelei
1 godz. 25 min
Schweizer Alpenmagronen
1 godz. 30 min
Fleischbällchen süß-sauer mit Mandarinen, Gemüse und Reis
45min
Käse-Makkaroni
50min
Nudelpizza
1h 10min
Kartoffelauflauf Leipziger Allerlei
1 godz. 20 min
Käse-Schinken-Pfannkuchen
40 Min
Erbsen-Express-Auflauf
1h 10min