
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Putenschnitzel
- ½ TL Salz
- ½ TL Curry
- ¼ TL Paprika rosenscharf
- ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 600 g Putenschnitzel (4 Stück à ca. 150 g)
- 1200 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Reis, parboiled
- 100 g Möhren in Scheiben (ca. 5 mm)
- 150 g rote Paprika in Stücken (3 cm)
-
200
g Austernpilze ggf. in Scheiben (ca. 5 mm)
lub 200 g Champignons ggf. in Scheiben (ca. 5 mm) - 150 g Sojabohnensprossen, frisch
Sauce und Fertigstellung
- 30 - 40 g Sojasauce nach Geschmack
- 50 g Balsamico, dunkel
- 70 g Tomatenmark
- 50 g Sherry trocken
- 30 g Speisestärke
- 50 g brauner Zucker
- 1 Dose Ananasstücke (Abtropfgew. 260 g), abgetropft, Saft aufgefangen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 551 kcal / 2306 kJ
- Białko
- 43 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Węglowodany
- 78 g
- Błonnik
- 9 g