Putenmedaillons mit Mozzarella und Basilikumsauce

Putenmedaillons mit Mozzarella und Basilikumsauce

4.1 243 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
4 Portionen

Składniki

Putenmedaillons
  • Putenmedaillons (à ca. 80 g)
    8
  • Sojasauce
    4 EL
  • Suppengemüse (z.B. Möhren, Sellerie, Porree)(ca. 300 g), in Stücken
    ½ Bund
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln in Scheiben (5 mm)
    700 g
  • Möhren in Scheiben (5 mm)
    400 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Tomaten in Scheiben (ca. 5 mm)
    150 g
  • Mozzarella abgetropft, in Scheiben (ca. 5 mm)
    250 g
Basilikumsauce und Fertigstellung
  • Sahne
    150 g
  • Salz
    ½ TL
  • Speisestärke
    15 g
  • Basilikumblätter, frisch
    10

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 58 g
Kalorie 2659 kJ / 636 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 9.5 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...