Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rosquillas de bizcocho
- 50 g de mantequilla
- 250 g de leche
- 2 huevos
- 230 g de harina de repostería
- 20 g de cacao puro en polvo
- 120 g de azúcar
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 4 vainas de cardamomo (solo las semillas, machacadas) (opcjonalnie)
Coberturas de chocolate
- 75 g de aceite de girasol
- 150 g de chocolate blanco en trozos
- 150 g de chocolate con leche en trozos
- 150 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho cebra
1u. 10min
Coberturas de chocolate y aceite
15 Min
Chocolate fudge cake
5 Std. 45 Min
Galletas crujientes de chocolate
1 Std. 15 Min
Magdalenas chocolate
1h
Bizcocho de chocolate sin huevo
1 Std. 25 Min
Bizcocho de yogur con chocolate con leche
50 min.
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 godz. 10 min
Magdalenas rellenas de chocolate
30 Min
Cake de chocolate cuatro cuartos
1h
Bizcocho de chocolate y nueces
1 Std. 40 Min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2óra 30p