Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rosquillas de bizcocho
- 50 g de mantequilla
- 250 g de leche
- 2 huevos
- 230 g de harina de repostería
- 20 g de cacao puro en polvo
- 120 g de azúcar
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 4 vainas de cardamomo (solo las semillas, machacadas) (opcjonalnie)
Coberturas de chocolate
- 75 g de aceite de girasol
- 150 g de chocolate blanco en trozos
- 150 g de chocolate con leche en trozos
- 150 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho cebra
1h 10min
Tarta de Pascua de coco y chocolate
3h
Gofres de chocolate
20 min
Tortitas americanas de chocolate con salsa y nata montada
45 min
Magdalenas chocolate
1h
Bizcocho de chocolate sin huevo
1h 25min
Magdalenas de chocolate (sin huevo)
1h 10min
Bizcocho básico
40 min
Cake de chocolate cuatro cuartos
1h
Bizcocho de chocolate y nueces
1h 40min
Magdalenas rellenas de chocolate
30 min
Bizcocho de yogur con chocolate con leche
50min