Wersje kompatybilne
Cheesecake stracciatella alla ricotta e yogurt greco (senza burro)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 120 g di fette biscottate a pezzi
- 80 g di prugne secche denocciolate a pezzi
- 20 g di olio di cocco
- 60 g di latte scremato
Crema alla ricotta
- 80 g di cioccolato fondente (75% di cacao), a pezzi
- 100 g di acqua
- 4 g di agar agar
- 200 g di ricotta fresca, ben scolata
- 300 g di yogurt greco magro bianco
- 50 g di miele
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 792.4 kJ / 189.4 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 21 mg
Alternatywne przepisy
Tortini cioccolato e lamponi con glassa al burro
1 Std.
Brownie sandwiches al burro di arachidi con gelato
3h
Cestini di frolla al cocco con curd al limone
2h
Torta ai frutti rossi
3h
Torta gelato ricotta, pere e cioccolato
3h
Cous cous di zucca, barbabietola e ceci con salsa tahini
45 Min
Frozen yogurt cheesecake ai mirtilli
12h 30 min
Frolle allo yogurt con composta di lamponi
2h
Cestini cheesecake alle fragole
2h 20min
Muffin al cioccolato fondente e pere
1 Std.
Puré aromatico di zucca
40 Min
Biscotti al burro, mirtilli e frutti rossi
4h