Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pancakes
- 420 g milk
- 1 tsp white sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 200 g fine semolina
- 50 g plain flour
- 1 egg
- ½ tsp salt
- sunflower oil, for frying
Honey and butter syrup
- 100 g unsalted butter, cut in pieces
- 100 g honey
- 1 tsp floral water (rose water or orange blossom water)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1455.8 kJ / 346.6 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 238 mg
Alternatywne przepisy
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30 min
Mouhallabieh (milk pudding)
4 Std. 30 Min
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Semolina cake (namoura)
1u. 50min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Red lentil soup with cumin
55 min
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Sfenj - Moroccan doughnuts
2u. 45min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min