Urządzenia i Akcesoria
Semolina pancakes (Beghrir)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
Pancakes
-
milk420 g
-
white sugar1 tsp
-
dried instant yeast1 tsp
-
fine semolina200 g
-
plain flour50 g
-
egg1
-
salt½ tsp
-
sunflower oil for frying
Honey and butter syrup
-
unsalted butter cut in pieces100 g
-
honey100 g
-
floral water (rose water or orange blossom water)1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
238 mg
Białko
8.1 g
Kalorie
1455.8 kJ /
346.6 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
46.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegan orange croissants
3h 20 min.
Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney)
10h 55 min.
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min.
Sheer Berenj (Rice Pudding)
1h
Semolina cake (namoura)
1h 50 min.
Spiced rice pudding (meghli)
50 min.
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Fatayer with cheese and mint
1h 5 min.
Chocolate and pear cake
1h 30 min.
Gulab jamun (Jumbo)
1h 30 min.
Bamia (okra and meat stew)
55 min.
Moroccan Zaalouk
1h 5 min.