Urządzenia i Akcesoria
Moroccan Zaalouk
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions
Składniki
-
eggplant charred (approx. 2 lg)12 - 14 oz
-
extra virgin olive oil plus extra to grease½ oz
-
garlic cloves3
-
canned diced tomatoes drained14 ½ oz
-
paprika1 ½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
salt to taste½ tsp
-
ground black pepper to taste⅛ tsp
-
lemon juice½ tsp
-
parsley leaves to garnish
-
cilantro leaves to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 8 portions
Sód
2734 mg
Białko
7 g
Kalorie
1356 kJ /
324 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
17 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Moroccan Mint Tea
25 min
Hummus
10 min
Cinnamon Dolce Coffee
15 min
Brazilian Limeade
10 min
Peanut Milk
5 min
Crème Pâtissière
15 min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Okra and meat stew (bamia)
1 godz.
Semolina pancakes (Beghrir)
1 godz.
Spinach Fatayers
2 godz.
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1 godz. 10 min