Urządzenia i Akcesoria
Moroccan Zaalouk
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions
Składniki
-
eggplant charred (approx. 2 lg)12 - 14 oz
-
extra virgin olive oil plus extra to grease½ oz
-
garlic cloves3
-
canned diced tomatoes drained14 ½ oz
-
paprika1 ½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
salt to taste½ tsp
-
ground black pepper to taste⅛ tsp
-
lemon juice½ tsp
-
parsley leaves to garnish
-
cilantro leaves to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 8 portions
Sód
2734 mg
Białko
7 g
Kalorie
1356 kJ /
324 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
17 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baba Ghanoush
1h 30min
Gefilte Fish
1h 10min
Matzo Ball Soup
1h 20min
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5min
Carrot Walnut Bundt Cake
1h 20min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
'Qamar el-din' juice
5min
Tahini dip (tarator)
5min
Za'atar bread rolls
2h
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Lamb and vegetable couscous (Bidawi)
1h
Semolina pancakes (Beghrir)
1h