Urządzenia i Akcesoria
Sfenj - Moroccan doughnuts
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
10 pieces
Składniki
-
water250 g
-
1 heaped tsp dried instant yeast, (8 g)fresh yeast20 g
-
plain flour400 g
-
salt1 tsp
-
olive oil for frying
-
icing sugar to sprinkle
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
5 g
Kalorie
822 kJ /
196 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marble Cake
2 godz. 10 min
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts (TM6)
Brak ocen
Antonio Bachour: Crème Fraîche Cheesecake with Strawberry Sherbet (Metric)
9 godz. 35 min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2 godz. 45 min
'Qamar el-din' juice
5 min
Almond briouats with honey and sesame seeds
2 godz.
Panna cotta
6 godz. 15 min
Apple and pear detox juice
10 min
Banana, Strawberry and Citrus Juice
10 min
Falernum syrup
48 godz. 20 min
Lafun (Amala)
10 min
Moi Moi
1 godz.