Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g water
-
20
g fresh yeast
lub 1 heaped tsp dried instant yeast (8 g) - 400 g plain flour
- 1 tsp salt
- olive oil, for frying
- icing sugar, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 822 kJ / 196 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marble Cake
2h 10min
Semolina pancakes (Beghrir)
1 Std.
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Soft date cake with walnuts
1 Std. 10 Min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Cheese pies
1 Std. 25 Min
Semolina pancakes (Beghrir)
1 Std.
Chicken moghrabieh
1 Std. 25 Min
Gazelle horns
1 Std.
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2h 45min
Yogurt Cake
50min