Urządzenia i Akcesoria
Speedy Bassara
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions
Składniki
-
garlic cloves3
-
olive oil , plus extra for drizzling10 g
-
ground cumin , plus extra for sprinkling¼ tsp
-
paprika , plus extra for sprinkling¼ tsp
-
butter beans, tinned , rinsed, drained500 g
-
vegetable stock500 g
-
vegetable stock (opcjonalnie)100 g
-
fine sea salt , or to taste2 tsp
-
ground black pepper , to taste
-
lemon , juice only1
-
spring onions , finely sliced2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
523 kJ /
125 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pissaladière
1 godz. 30 min
Pink Barley Tabbouleh with Pistachios
40 min
Greek Fava dip
50 min
Coconut Milk Crushed Ice with Fruit (TM5)
30 min
Baba Ganoush
1 godz.
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Lentil purée (Moujadarra)
1 godz. 20 min
Persian Dill and Lima Bean Rice with Pomegranate
40 min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 godz.
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Baked falafel kofta
Brak ocen
Spinach Fatayers
2 godz.